"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." Ps. 94, 19

30 decembrie 2012

În aşteptarea zilei ce vine


„Să veghem unii asupra altora, 
ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune.“
 Evrei 10:24    




       Iubirea este regina virtuţilor. Aşa cum mărgăritarele sunt ţinute împreună de un fir, aşa este şi virtutea iubirii. Şi, precum cad perlele, dacă se rupe firul, la fel şi virtuţile se împrăştie, dacă iubirea dispare.

      În inima noastră trebuie să fie aprinsă mereu flacăra iubirii şi să nu ne pierdem curajul din cauza vreunei slăbiciuni a spiritului, să mergem la picioarele crucii şi vom fi întăriţi.

        Stăruiţi în bine, în iubirea de Dumnezeu mai presus de tot şi de toate, şi în iubirea de aproapele în Dumnezeu şi prin Dumnezeu.

        Umilinţa şi iubirea sunt corzile principale, toate celelalte depind de acestea; una este cea mai joasă, cealaltă cea mai înaltă; rezistenţa unei construcţii depinde de fundaţie şi de acoperiş.

      Să stăruieşti neabătut în voinţa de a-i sluji şi de a-l iubi pe Dumnezeu din toată inima ta, şi dincolo de asta, nu te lăsa încolţit de gândul la viitor, ci gândeşte-te să faci binele în ziua de azi, iar când va veni ziua de mâine, va deveni şi ea o zi de azi şi atunci te vei gândi la ea.



Harul Duhului Sfânt
să se reverse din belşug în inima ta,
să-ţi lumineze şi mai mult mintea
pentru gândurile veşnice
şi să-ţi dea mai multă tărie
pentru dobândirea celui mai mare Bine!“

Francesco Forgione (San Pio da Pietrelcina)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu