"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." Ps. 94, 19

25 noiembrie 2010

Mântuiţi-vă!



"Pocăiţi-vă", le-a zis Petru, 
"şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos,
spre iertarea păcatelor voastre; 
apoi veţi primi darul Sfântului Duh. 

 Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru."[...]

"Mântuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos."
Fapte 2: 38-40






  Mântuirea este o eliberare de lume
Watchman Nee


 ...să analizăm înţelesul cuvântului „mântuire” din Biblie. De ce anume este mântuită o persoană? Conform Bibliei, omul este mântuit de lume, nu de iad. Opusul vieţii veşnice este pierzarea, dar Biblia nu consideră mântuirea ca fiind opusă pierzării. Biblia ne arată că mântuirea este eliberarea de lume. Cât timp o persoană se află în lume, ea este în pierzare.
 Să vedem care este condiţia omului înaintea lui Dumnezeu. Astăzi omul nu trebuie să facă nimic pentru a pieri. Eu nu voi pieri pentru că am ucis pe cineva, şi nu voi fi mântuit de pierzare pentru că nu am ucis pe nimeni. Întreaga lume piere. Acesta este un fapt. Dumnezeu ne-a scos afară şi ne-a mântuit dintre cei care pier. Întreaga lume piere în mod colectiv, dar Dumnezeu îi mântuieşte pe oameni unul câte unul, în mod individual.
 ("Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit."Rom 10:13)
 Astfel, problema mântuirii şi a pierzării  [...] depinde de poziţia ta. Dacă eşti în barcă, eşti mântuit. Dacă eşti în mare, pieri. Poate nu ai făcut nimic, dar dacă eşti în lume, acest lucru este suficient pentru a te face să pieri. Nu contează dacă eşti bun sau rău, dacă eşti nobil sau răufăcător. Nu contează dacă îţi urmezi sau nu conştiinţa. Dacă nu ai părăsit acest loc (lumea), eşti condamnat de Dumnezeu.

 ( Watchman Nee - Seria noului credincios, Vol. I)


Oare a "părăsi lumea" înseamnă a trăi izolaţi de semeni? Nicidecum! Suntem chemaţi să trăim în lume, dar "să ne păzim neîntinaţi" de ea, să ne ducem "până la capăt mântuirea ... cu frică şi cutremur", să lepădăm "orice necurăţie şi orice revărsare de răutate" şi să primim "cu blândeţe Cuvântul [...] care vă (ne) poate mântui sufletele", împlinindu-l.


"Şi lumea şi pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac."
1Ioan 2:17


 Sursa imaginii: southabbotsford.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu