"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." Ps. 94, 19

27 mai 2009

"Lumină pentru viaţă" (1)


"Adevărul din acest text poate fi folosit la trezirea celor care pretind că sunt creştini. Puteţi fi siguri că Cristos îşi va împlini judecăţile faţă de cei răi. Cristos spune că "orice pom care nu face roadă bună va fi tăiat şi aruncat în foc" Mat.7:19 Privitor la creştinii care spun "Doamne, Doamne", dar nu fac voia Tatălui din cer, Isus avertizează că le va spune deschis: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-va de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege". Mat.7:23

El nu s-a schimbat şi judecăţile pe care le-a pronunţat le va împlini! Cristos este sfânt aşa cum a fost întotdeauna; El urăşte păcatul şi întotdeauna îl va urî.

A fost un timp când te-ai temut de pedeapsa şi de mânia lui Cristos. L-ai căutat, rugându-te zilnic, ai făcut tot ceea ce ai putut pentru a afla de la alţii ceea ce este necesar pentru a creşte în cunoaşterea Lui. De ce eşti acum atât de nepăsător? Este Cristos altul? Nu mai ai nevoie să Îl cunoşti? Ai avut atunci nevoie de EL, iar acum te poţi descurca destul de bine fără El?

Erai adânc îngrijorat cu privire la păcatul din viaţa ta - din pricină că te simțeai vinovat de a-L fi întristat pe Dumnezeu şi pe Cristos. Te fereai de păcat şi stăteai departe de acele lucruri neîngăduite de Cuvântul lui Dumnezeu. Erai atent să nu neglijezi timpul tău de rugăciune şi de studiere a Scripturii pentru a-L cunoaşte pe Cristos într-un mod mai intim. Dar acum prea puţin îţi pasă de asta, ba chiar deloc. Nu mai ai strajă nici la inimă nici la buze. Te comporţi ca şi cum atitudinea lui Cristos faţă de păcat s-ar fi schimbat - ca şi cum El nu ar mai fi un duşman al păcatului.

Sunt mulţi care au fost plini de viaţă şi de râvnă în umblarea lor cu Cristos; acum sunt insensibili şi indiferenți. Inimile lor atingeau culmi în căutarea lui Dumnezeu; acum ei aleargă după lucrurile acestei lumi. De ce să fii vinovat de a-L fi părăsit pe Mântuitorul tău, care nu şi-a schimbat iubirea faţă de tine? De ce Îi eşti necredincios? Dragostea Lui nu scade niciodată şi El continuă să poarte de grijă şi să vegheze pentru a te păstra, pentru a te ocroti de vrăjmașii tăi. De ce îngădui să pălească dorinţa ta de a-i sluji şi a-i plăcea lui Cristos?

Când te-ai convertit, inima ta părea înfășurată în dragostea pentru Cristos. Cugetai mereu la lucrurile Lui și aceasta era un lucru plăcut pentru tine. Vorbeai tot timpul de El și te bucurai să auzi despre El. De ce trebuie sa fie acum altfel? Este Cristos mai puțin minunat decât a fost atunci? Este El mai puțin vrednic de dragostea ta?"

Jonathan Edwards (1703-1758)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu