"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." Ps. 94, 19

28 mai 2009

"Lumină pentru viaţă" - Încurajări


"Pentru toţi cei care sunt fără Cristos sau care s-au depărtat, iată un îndemn de a vă întoarce la El.
Cristos v-a invitat promițându-vă că El vă va primi:

"Veniţi la Mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi şi Eu va voi da odihnă." Mat. 11:28

"Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea." Ioan 7:37

Aceste chemări pe care le-a făcut Cristos când a fost pe pământ îţi sunt făcute ţie, acum, în acelaşi mod. Cristos nu s-a schimbat. Când citeşti sau auzi despre chemarea lui Cristos, o poţi lua ca şi cum ea tocmai a fost rostită de buzele Sale binecuvântate.
Cristos nu te cheamă doar, ci şi promite că, dacă răspunzi chemării Sale, El nu te va respinge. "Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară." Ioan 6:37 Cel care este acelaşi ieri, azi şi în veci va fi acelaşi şi în împlinirea promisiunilor Sale.
Există o mare încurajare pentru cei care trec prin încercări şi probleme. În timpul umblării Sale pe pământ, Isus i-a ajutat pe cei aflaţi în tot felul de încercări şi de boli şi a făcut aceasta fără bani şi fără plată. El este gata şi acum să ajute în orice fel de probleme.
Celor care luptă împotriva ispitelor lui Satan: de câte ori citim că Cristos i-a învins pe Satan şi pe demonii săi? El este încă acelaşi! Celor care sunt în întuneric spiritual din cauza gândurilor cu privire la păcătoşenia lor: îmbărbătaţi-vă! Isus încă poate să spună: "Omule, păcatele îţi sunt iertate." Luca5:20 El este astăzi acelaşi care era atunci."

Jonathan Edwards (1703-1758)

Un comentariu:

  1. In Matei 11:28 Domnul a rostit o chemare: "Veniti la Mine toti cei ce va osteniti si sunteti impovarati,si Eu va voi da odihna".....Dupa ce Domnul L-a laudat pe Tatal,recunoscand calea Tatalui si declarand economia divina,El i-a chemat in acest fel pe oameni ca sa vina la El si sa se odihneasca.Odihna nu inseamna doar a fi eliberat de osteneala si de povara de a fi sub lege si religie sau de sub orice lucrare si responsabilitate,ci de asemenea inseamna pace perfecta si satisfactie deplina.
    In versetele 28-30 avem calea spre odihna ....Jugul Domnului inseamna a accepta voia Tatalui.Nu inseamna a fi ajustati sau controlati de vreo obligatie a legii sau a religiei,nici robiti de vreo lucrare,ci inseamna a fi constransi de voia Tatalui.Domnul a trait o asemenea viata, si nu a fost preocupat de nimic altceva decat de voia Tatalui Sau.(Ioan 4:34;5:30;6:38)El s-a supus in intregime voii Tatalui( Matei 26:39,42).De aceea El ne cere sa invatam de la El.Voia lui Dumnezeu este jugul nostru.Deci noi nu suntem liberi sa facem ce ne place;dimpotriva,suntem injugati....Jugul Domnului este voia Tatalui,iar povara Sa este indeplinirea voii Tatalui.Un asemenea jug este placut,nu amar,si o asemenea povara este usoara,nu grea.
    In versetul 29 Domnul ne spune sa invatam de la El.El este bland si zmerit in inima.A fi bland inseamna a nu opune rezistenta,iar a fi smerit inseamna a nu avea o parere inalta despre tine insuti.Cu toata opozitia pe care a intampinat-o,Domnul a fost bland,iar cand s-a confruntat cu respingerea El a fost zmerit in inima.El S-a supus pe deplin voii Tatalui sau,si fara sa astepte sa castige ceva pentru El Insusi.Astfel,indiferent de situatie,El a avut odihna in inima Sa.El a fost satisfacut deplin cu voia Tatalui Sau.
    Odihna pe care o gasim luand jugul Domnului si invatand de la El este pentru sufletele noastre.Este o odihna launtrica;nu este ceva exterior.

    RăspundețiȘtergere