"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." Ps. 94, 19

02 februarie 2010

Despre har


"Cel mai prețios dintre toate lucrurile care ajung până la noi este harul.
Dragostea este într-adevăr bună, dar ea nu ne aduce nici un beneficiu concret. Îndurarea este de asemenea foarte bună, dar nici ea nu ne aduce un beneficiu direct. [...] Harul este dragostea lui Dumnezeu care vine pentru a îndeplini ceva pentru păcătosul căzut, pierdut şi pieritor. Acum nu mai avem o dragoste abstractă şi o îndurare sentimentală, ci avem harul care ne acoperă nevoia într-un mod concret.[...]
Noi credem că dacă ar exista îndurare şi dacă Dumnezeu ne-ar lăsa în pace şi nu s-ar răfui, cu noi totul ar fi bine. Dar Dumnezeu nu a spus că întrucât are milă de noi El ne va lăsa în pace. Nu aşa lucrează Dumnezeu. Dumnezeu trebuie să fie în armonie cu Sine Însuși atunci când lucrează. Prin urmare, dragostea lui Dumnezeu nu se poate opri la îndurare. Dragostea Sa trebuie să se extindă până la har. El trebuie să trateze în întregime problema păcatelor noastre. [...] Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, a venit în lume pentru a arăta har şi pentru a deveni har, pentru ca noi să putem primi har.
Ce este harul? [...] marea lucrare a lui Dumnezeu îndeplinită în mod gratuit în dragostea Sa necondiționată şi nemărginită pentru omul neajutorat, nevrednic şi păcătos[...].
Dacă se ridica problema greșelii și dacă se stipulează că aceia care au păcat nu vor avea parte de har, atunci harul este anulat în esență. [...] greșeala creează cea mai bună ocazie pentru că harul să lucreze. În lipsa greșelii harul nu are nici o ocazie de a se manifesta. Nu numai că greșeala nu poate opri harul, ci chiar ea este condiția necesară pentru manifestarea harului."

Watchman Nee


"De aceea (v. 5-9), încingeți-vă coapsele minții voastre, fiți treji și puneți-vă toată nădejdea în harul care vă va fi adus la arătarea lui Isus Hristos." (1Pet.1:13)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu