"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." Ps. 94, 19

09 aprilie 2011

"Visul lui Dumnezeu"

  
                                  
     
     "Cred că este fundamental să înțelegem de ce am fost creați, care este scopul final al lui Dumnezeu cu omul, scop care nu se rezumă la a popula și a stăpâni pământul sau la a deveni niște oameni mai cumsecade."
 Răzvan Ioan Ardelean

 

 

 Visul lui Dumnezeu

  sau 

Proiectul Cosmic al lui Dumnezeu  

 Ardelean Răzvan Ioan



         [...] Noi n-am fost creați doar pentru a fi răscumpărați (mântuiți), si nu am fost răscumpărați doar pentru a deveni “mai buni”, mai morali. Destinul nostru transcende existența noastră terestră. Noi “cei născuți din nou”  suntem, într-un anume sens,  extratereștri. Evrei 11.13 şi 1Petru 2.11 spun că suntem doar străini şi călători pe pământ. Noi suntem cerești, noi suntem din familia lui Dumnezeu (Efeseni 2.19).
Acesta a fost de la început Visul lui Dumnezeu, de aceea ne-a făcut, de la început după chipul Său. Acesta este în continuare Visul Său, chiar dacă acum noi suntem “pentru puțină vreme mai prejos de îngeri” (Ps 8.5;Evr 2:7). Noi avem cu adevărat un destin demn de invidiat (1Petru 1.12).

Cu toate acestea, atunci când privim lucrarea lui Dumnezeu nu trebuie să ne scape din vedere faptul că El Însuși este atât inițiatorul, cat si destinatarul acestui Proiect cosmic. Nu Omul în sine este motivul pentru care Dumnezeu a creat. Scopul creației nu este Omul. Omul a fost creat pentru bucuria lui Dumnezeu. In centrul acestui Proiect se află El însuși, din simplul motiv că nu există nimic mai vrednic, mai important, mai măreț, care să fie în centrul atenției întregului Univers, decât El Însuși. Tot El asigură şi calea şi resursele prin care acest Proiect va fi împlinit.

Din El, prin El, şi pentru El sînt toate lucrurile” (Rom. 11:36)

În ce ne privește pe noi, oamenii, partea bună este aceea că în acest plan, în voia Lui desăvârșită, este cuprins şi binele nostru, împlinirea destinului nostru. (vezi mesajul Un destin măreț /A Great Destiny")
De aceea suntem formați, prelucrați, finisați de mâna Lui Suverană, suntem încercați în creuzetul Lui, în laboratorul Lui, pentru a se forma în noi un caracter ceresc, pentru a fi pregătiți să intrăm în familia Lui.
 

Să nu uităm nici o clipă, așadar, că acest Proiect Cosmic nu are în centru pe Om, ci pe Dumnezeu Însuși, chiar dacă şi Omul își are partea sa bună în acest Proiect, în anumite condiții. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu