"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." Ps. 94, 19

31 iulie 2010

Învățători mincinoși (2)


"În norod s-au ridicat și proroci mincinoși,
cum și
între voi vor fi învățători mincinoși,
care vor strecura pe furiș erezii nimicitoare,
se vor lepăda de Stăpânul care i-a răscumpărat și
vor face să cadă asupra lor o pierzare năprasnică.
"

(2Pet.2:1)



"Sunt niște stânci ascunse la mesele voastre de dragoste, unde se ospătează fără rușine împreună cu voi și se îndoapă de-a binelea; niște nori fără apa, mânați încoace și încolo de vânturi, niște pomi tomnatici fără rod, de doua ori morți, dezrădăcinați;

niște valuri înfuriate ale marii, care își spumegă rușinile lor; niște stele rătăcitoare, cărora le este păstrată negura întunericului pentru vecie."

Iuda 1:12-13


Ca şi cum nu ar fi fost suficient de rău că acești necredincioși "s-au strecurat printre voi, v.4a" - întinând prin chiar prezența lor (trupuri pângărite) - şi-au mai asumat şi rolul de păstori, "păstori care se hrănesc pe ei înșiși" şi chiar "se îndoapă de-a binelea ".

-nori fără apă: " Acești oameni nu aveau apă pentru sufletele lor însetate, ci doar pretindeau că au. În scurt timp ei vor dispărea, fiind lipsiți de stabilitate, la fel ca norii purtați de vânt."
-pomi tomnatici fără rod: "Moartea conducătorilor apostați era dovedită de două lucruri: (a)nu produceau roade spirituale în alții şi (b) nici ei înșiși nu aveau rădăcini spirituale şi astfel se aflau în pericolul de a fi judecați."
-valuri înfuriate ale mării: "La fel ca niște valuri înfuriate ale mării, care se dezlănțuie asupra țărmului , dar nu lasă decât spuma, care nu avea nimic consistent, ziditor, folositor sau hrănitor. Rezultatele erau doar rușinile lor cauzate de faptele pe care le făceau."
- stele rătăcitoare: "(i.e., "stele căzătoare") se deplasează pe cer, strălucind pentru scurt timp şi apoi dispărând fără să producă lumină sau să indice vreo direcție. Stelele fixe îi ajută pe navigatori să se orienteze, dar stelele rătăcitoare le sunt inutile. Dacă un căpitan de corabie ar fi fost atât de nechibzuit încât să urmeze o astfel de stea, s-ar fi rătăcit. Într-un mod asemănător, proeminența conducătorilor apostaţi este scurtă, inutilă şi falsă. Ei îi duc pe oamenii neglijenți în rătăcire, pretinzând că sunt ce nu sunt. De aceea ei vor fi înghițiți de negura întunericului pentru totdeauna; judecata eternă este sigură în cazul lor.

Acești apostaţi nu erau credincioși neroditori, care nu vor primi recompense în cer înaintea scaunului de judecată al lui Hristos. Dimpotrivă, ei erau impostori care vor fi judecați conform faptelor lor rele."
Comentariu al Noului Testament
Editori: J. F. Walvoord & R. B. Zuck




Sursa imaginii: http://chomikuj.pl


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu