"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." Ps. 94, 19

03 aprilie 2010

"Galopul" oii care "se târăşte"


Oaia rătăcită
"Comunitățile Sfintei Familii"



"Când păstorul îşi cheamă oile, cele care îi sunt credincioase şi ascultătoare aleargă spre el şi rămân lângă el.. Cea care șchiopătează, deşi are bunăvoință şi vrea să alerge spre păstor, nu are putere şi, la drept vorbind, nimic nu-i reuşeşte. Şchiopătând şi căzând chiar din când în când, ea încearcă numai să meargă sau cel puţin "să se târască".


Oaia care "se târăşte"

Oaia care "se târăşte" poate că este şi pentru tine o imagine foarte obişnuită, pe care o cunoşti din propria experienţă: este momentul când se întâmplă să te "târăşti", sau chiar numai să vrei să te "târăşti". În acel moment, tu oferi imaginea oii rătăcite, oaia care nu are păstor.
Oile slabe şi rătăcite ajung foarte târziu la locul de întâlnire cu Iisus, adesea chiar la sfârșitul predicii sale. Dar şi în cazul acesta ele primesc o mare recompensă: ele sunt foarte aproape de Păstorul Divin. Cine ştie dacă ele nu sunt chiar cel mai aproape de el?

Oaia rătăcită vrea să-l urmeze pe Iisus, deşi nimic nu-i reuşeşte, că nu este în stare să facă nimic şi că nu se vede nici un efect al eforturilor pe care le face. O astfel de oaie crede că Iisus vede dorinţa ei de a-l urma şi efortul pe care îl face de a parcurge măcar câţiva paşi. Ea crede că în ochii Bunului Păstor important este [...] până la ce punct dorește şi se străduiește ea să fie ascultătoare.

Se petrece ceva foarte grav când această oaie care "se târăşte" începe să se îndoiască că Bunul Păstor o iubește şi o așteaptă, Ea rămâne atunci pe loc şi îşi "contemplă" rătăcirea; se închide în ea şi, nefericită, rămâne în tristeţe şi disperare. Totuşi numai din vina ei trăieşte o astfel de tristeţe şi de suferinţă. (Sublinierea îmi aparţine.) Persistarea în tristeţe nu poate fi considerată niciodată drept o atitudine corectă. Într-adevăr, Bunul Păstor te aşteaptă. Atunci, de ce te opreşti?

[...] Nu te lăsa condus prea mult de raţiunea ta. Lasă-te condus de logica lui Dumnezeu. Numai El cunoaşte valoarea "galopului" oii care " se târăşte". Şi dacă vei avea atitudinea oii rătăcite care aşteaptă totul de El, El te va copleşi cu cele mai scumpe mărgăritare ale harurilor sale."

Sa te lași purtat de iubire (S'abandonner à l'Amour)
"Comunitățile Sfintei Familii" - Cahier no 3


Dacă veţi avea nevoie de "leac alinător și puţină miere", trebuie să intraţi în posesia acestor minunate scrieri: "Caiete" - "Comunităţile Sfintei Familii"

(sursa imaginii: http://www.coem.com/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu