"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." Ps. 94, 19

28 iunie 2009

"Un om bun, în cel mai rău sens al cuvântului".


"Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste." 1Ioan 4:8

"In privinta religiei ritualiste, fariseii erau experti: circumcizii, legi privitoare la regimul alimentar, coduri vestimentare etc. Aceste practici le-au permis sa decida cine era acceptabil si cine nu. Mai rau, cei acceptabili din punct de vedere religios au inceput sa aiba prejudecati in privinta celorlalti.

Dallas Willard scrie: " Cati oameni nu sunt scarbiti iremediabil de crestini nesimtitori, rigizi, inabordabili, parca lipsiti de orice urma de viata, care se priveaza singuri de orice fel de satisfactii? Cu toate acestea, acest tip de crestin se gaseste pretutindeni. Spiritualitatea gresit inteleasa si urmarita reprezinta o sursa majora de mizerie umana si rebeliune la adresa lui Dumnezeu." Daca vietile noastre nu sunt marcate de o bucurie autentica si de devotament fata de Cristos, cautam modalitati substitutive de a ne departaja de cei pe care ii clasificam drept "lumesti": Isus nu a facut asa. Cand a fost intrebat care este esenta legii El a raspuns: "Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau; si pe aproapele tau ca pe tine insuti." Luca 10:27 Pavel a spus: "Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor." 1Cor. 13:1 Este posibil sa crezi ca devii tot mai spiritual, cand, de fapt devii ceea ce Mark Twain a numit: "un om bun, in cel mai rau sens al cuvantului".

Cel mai puternic argument in favoarea crestinatatii este acela ca viata credinciosului izvoraste din Cristos. Cel mai puternic argument impotriva crestinatatii este reprezentat de credinciosul infatuat, critic si auto-indreptatit."

Meditatii - Bob Gass

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu