"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." Ps. 94, 19

12 mai 2010

Război spiritual - Discernământ



"Supuneți-vă, dar, lui Dumnezeu.
Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi.
Apropiați-vă de Dumnezeu, și El Se va apropia de voi."
(
Iac.4:7-8a)

"Când Pavel a predicat în Macedonia, el a întâlnit o slujitoare care avea un duh de ghicire. Ea a mers după ei strigând: "Acești oameni sunt slujitorii Celui Prea Înalt şi ei vă vestesc o cale a mântuirii". Aşa a făcut ea timp de mai multe zile. Pavel a fost aşa de necăjit încât s-a întors şi a zis duhului: "În Numele lui Isus Hristos îţi poruncesc să ieși din ea." Şi duhul rău a ieşit chiar în ceasul acela. (Fapte 16:16-18) Pe tărâm spiritual trebuie să avem o aşa mare oroare cum a avut şi Pavel aici. Nu trebuie să urâm omul, ci trebuie să urâm duhurile rele. Pavel în mod sigur, a urât duhul rău din femeie şi duhului i-a poruncit să iasă afară din ea. În acea situație el a tratat-o pe femeie ca pe o a treia persoană. Să avem felul de a urî a lui Pavel ori de câte ori diavolul îi istovește pe oameni.

Mulţi ştiu cum să-şi iasă din fire cu oamenii, dar, destul de curios, ei nu ştiu cum să-şi arunce furia asupra lui Satan.

Când sunt agasați de oameni, ei cad într-un acces de mânie, fără să fie conștienți că vrăjmașul este cel care îi istovește. [...] Dacă toţi copiii lui Dumnezeu se vor mânia şi vor deschide gura că să se împotrivească lui Satan, totul va fi bine. Când oamenii se mânie pe diavol, noi strigăm: Aleluia, ce minunat! Ce mare păcat că sunt unii aşa de slabi încât îi permit vrăjmașului să-i doboare mereu. Copiii lui Dumnezeu trebuie să se mânie pe Satan şi să nu-l sufere. Maniindu-se şi detestându-l ei încetează să mai experimenteze istovirea cauzată de vrăjmaş.

Cât de des, atunci când eşti istovit şi doborât de Satan taci, înduri cu răbdare şi suferi în tăcere, până te simţi aşa de dezgustat de tine însuţi şi devii atât de supărat că spui: "Mă opun, nu vreau această stare, nu accept aceasta!" Doar spunând aceasta, doar fiind mânios, eşti eliberat şi procesul de istovire încetează.. Copiii lui Dumnezeu trebuie deci să se ridice şi să-l osândească pe vrăjmaș. [...] O persoană care îndură istovirea şi chinurile lui Satan, care permite diavolului să-i risipească energia şi bucuria a căzut în cursa vrăjmașului.

Noi nu trebuie să ne mâniem pe oamenii folosiți de Satan, ci, dimpotrivă, trebuie să avem răbdare cu ei şi să-i iubim, dar este necesar să ne opunem uneltirii ascunse a lui Satan.

Dacă poți sau nu să te împotrivești lui depinde de cât de mult îl urăști. Dacă nu ești foarte supărat pe el, cuvintele tale la adresa lui se vor risipi în aer, dar dacă ești cu adevărat exasperat, devii mânios pe el. Această mânie devine puterea ta. Deschizându-ți gura îl faci pe vrăjmaș să fugă.

[...]Să ne ridicăm , să ne împotrivim și să vorbim împotriva vrăjmașului, să spunem: "Mă împotrivesc, mă opun, nu accept această istovire!" Dacă respingem și ne împotrivim la orice tactică de istovire folosită de Satan împotriva noastră, vom fi martori la mântuirea Domnului și la eliberarea din stratagema lui Satan.

O astfel de rostire are nevoie de acoperirea sângelui. Fie ca Dumnezeu să ne acopere cu sângele Domnului Isus!"

Watchman Nee




Editura
Lampadarul de Aur :

"Fac totul pentru Evanghelie,
ca să am şi eu parte de ea."
1 Cor. 9:23






Sursa imaginii
: Full Armor of God

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu