"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul." Ps. 94, 19

17 octombrie 2009

Râvna Evangheliei


       "Un om care are râvnă în cele religioase este - mai întâi de toate - un om stăpânit de un singur gând. Nu este de ajuns să spună că este cinstit, că nu face compromisuri de nici un fel, că nu este superficial în ceea ce face, că el crede din toată inima sa, că are entuziasm.
Deşi toate acestea trebuie să fie adevărate pentru orice ucenic al lui Hristos, totuşi el trebuie să fie mult mai mult decât toate acestea; el trebuie să fie un om care vede un singur lucru înaintea sa, o singură ţintă: aceea de a plăcea lui Dumnezeu. Şi, fie că trăieşte, fie că moare, fie că e sănătos sau bolnav, bogat sau sărac, fie că place oamenilor sau îi înfurie, fie că e considerat inteligent sau nebun, lăudat sau blamat de oameni, acceptat sau boicotat, onorat sau ocărât - celui care are adevărata râvnă nu-i pasă de nimic din toate acestea. Inima lui arde pentru un singur lucru, acela de a plăcea lui Dumnezeu şi de a face ca slava Lui să strălucească din ce în ce mai mult în lume. Şi dacă arzând de focul acesta, se consumă pe sine o face cu bucurie. Căci el știe că întocmai ca lumânarea care, ca să poată răspândi lumina în jur, e nevoie să ardă şi să se consume, tot astfel şi el, va trebui să se cheltuiască şi să se lase consumat, mistuit de focul acesta sacru, căci la aceasta a fost chemat. Un astfel de om va găsi întotdeauna un teren potrivit pentru a-şi întrebuința zelul. Atunci când este împiedicat a predica sau a lucra, când nu poate contribui bănește la lucrarea evangheliei, plânge, suspină şi se roagă.
Chiar dacă este cel mai sărac om de pe faţa pământului sau țintuit pe un pat de boală, el va face ca dracii din jurul sau să tremure, ca rezultat al necontenitelor sale rugăciuni mijlocitoare.
Dacă nu se poate lupta ca Iosua, va face ca Moise, Aron şi Hur pe munte (Exod.17:9-13). Dacă boala, sărăcia sau alte piedici fizice, sau de altă natură, îl împiedică să facă lucrarea lui Dumnezeu, el însuși, nu va da Domnului odihnă nici zi nici noapte, până nu va ridica El pe vreun altul în această lucrare a Sa, și această lucrare va fi totuși făcută. Aceasta înțeleg eu prin a avea râvnă pentru evanghelie. "

Practical Religion
, Bishop J.C. Ryle (1816-1900)


"Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu,
ca sa puteti tinea pept impotriva uneltirilor
diavolului.
... avand picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii."


(Efes.6:11-15)



notă: Bocancii nu(!) fac parte din "echipamentul" creștinului.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu